Veikkauksen digitaalinen liiketoimintayksikkö uudistaa teknologiaansa ja rekrytoi alan osaajia valmistautuessaan kilpailevaan markkinaan.
Veikkauksen nettikasinosta ja urheiluvedonlyönnistä vastaava johtaja Jarkko Nordlund kertoo olevansa päättäväinen todistamaan epäilijöiden olevan väärässä. Nordlund johtaa digitaalista liiketoimintayksikköä, joka tullaan irrottamaan erilliseksi yhtiöksi ja joka tarjoaa tuotteita suomalaisille avoimilla rahapelimarkkinoilla.
"Kaikki odottavat Veikkauksen epäonnistuvan. Minun henkilökohtainen tehtäväni on todistaa heidät vääräksi", Nordlund sanoo.
Suomen rahapelimarkkina avautuu yksityisille toimijoille tammikuussa 2027, ja Veikkaus uskoo saavansa vahvan aseman uudessa markkinatilanteessa.
Kuitenkin Veikkauksen liikevaihto ja voitto ovat olleet laskussa viime vuosina – vuonna 2024 liikevaihto laski 7,2 % edellisvuoteen verrattuna. Myös liiketulos laski 19,5 % vuonna 2024, osittain siksi, että yhtiö on panostanut digitaalisen liiketoimintansa kehittämiseen tulevaa markkina-avautumista silmällä pitäen.
Suomalaiset sidosryhmät ovat arvostelleet Veikkausta siitä, ettei se ole kyennyt kilpailemaan harmaan markkinan toimijoiden kanssa.
Osoittaakseen kykynsä kotimarkkinoilla yhtiö on käynnistänyt suuren teknologia- ja tuoteuudistuksen. Nordlund kertoo, että Veikkaus siirtyy parhaillaan uusiin PAM-, urheiluvedonlyönti- ja CRM-alustoihin. Hänen mukaansa yhtiö suunnittelee myös uusien mobiilisovellusten lanseerausta seuraavan vuoden aikana.
"Emme ole aiemmin aktivoineet teknologia- ja tuotekykyjämme, mutta kilpailu on kovaa, ja markkinoiden avautuessa meidän täytyy olla erittäin kilpailukykyisiä. Tavoitteemme on haastaa nykyinen ajattelutapa asemastamme", hän toteaa.
Kokeneita osaajia pelialalta
Heinäkuussa Veikkaus palkkasi entisen Kindred-johtajan Andreas Reimbladin johtamaan vedonlyönnin uudistusta.
Yhtiö on aktiivisesti rekrytoinut osaajia eri puolilta pelialaa tuodakseen digitaaliseen liiketoimintaan lisää asiantuntemusta.
Viimeisimpiä rekrytointeja on Fatemeh Daneshzadeh, joka siirtyi Kindrediltä Veikkaukselle huhtikuussa ja toimii nyt digitaalisten kanavien varatoimitusjohtajana.
Nordlund kertoo etsivänsä edelleen alan kokeneita osaajia, mutta katsoo myös muiden viihdealojen – kuten television ja musiikin – suuntaan, josta hän itsekin on tullut pelialalle.
"Olemme valinneet kansainvälisiä huippuosaajia työskentelemään meille. Rekrytoimme ihmisiä esimerkiksi Netflixiltä ja Boltista – tämänkaltaisista digiyhtiöistä", hän sanoo.
Tulevaisuudessa liiketoiminta koostuu sekä pitkäaikaisista Veikkauksen työntekijöistä että uusista kyvyistä, yhdistäen viihdeteollisuuden parhaat puolet.
Suosittelemme
Vuosikymmeniä kestänyt yhteistyö Veikkauksen ja Hiihtoliiton välillä päättyy.
Veikkaus raportoi myyntinsä laskeneen vuonna 2024, jatkaen näin pitkään jatkunutta alamäkeään. Yhtiö odottaa kuitenkin tilanteen kääntyvän parempaan suuntaan, kun Suomen ...
Seuraa rahapelilain uudistuksen etenemistä ja pysy kartalla, miten vedonlyöntimarkkinat tulevat muuttumaan Suomessa.
Onko valtiolla enää strategista syytä omistaa Veikkausta, kun yhtiön monopoliasema puretaan vuoteen 2027 mennessä? Puolueiden näkemykset eroavat toisistaan siitä, että olisiko ...